Buitenspeeldag Haren

Op deze dag wordt aandacht gevraagd om de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

De Nationale Buitenspeeldag 2017 is een landelijk initiatief. Op deze dag worden overal in Nederland straten afgesloten voor het verkeer. Door het afsluiten van de straten wordt aandacht gevraagd om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken. De buitenspeeldag vindt plaats op de Meerweg in Haren (gedeelte van de fietsenwinkel tot kruidenier Wolters).

Er wordt aangesloten bij het landelijk concept. De Meerweg wordt afgezet waardoor de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. De Buitenspeeldag stimuleert het buitenspelen (beweging) en er ontstaan mooie contacten tussen jong en oud. Een activiteit waardoor ouderen uit hun sociaal isolement worden gehaald en waarbij de leefbaarheid in Haren wordt vergroot! Jaarlijks terugkerende activiteit is de Bingo. Zowel de ouderen als de jongeren doen hier aan mee! Elk jaar is er een thema variërend van de brandweer (inclusief echter brandweerauto) tot aan internationale spelletjes. In 2016 was het thema integratie met 30 kinderen vanuit het asielzoekerscentrum waren van de partij.

Evenement

Project

Nationale Buitenspeldag

Organisatie

Stichting Geef Kleur

Datum

14-06-2017

Meer informatie

De Meerweg wordt afgezet (met vergunning) waardoor de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. De Buitenspeeldag stimuleert het buitenspelen (beweging) en er ontstaan mooie contacten tussen jong en oud.