Dorpsfonds Nieuws

Haren krijgt een duidelijk herkenbare shoppingroute: Rondje Haren

nov28

Shoppingroute Rondje Haren

Afgelopen week is een begin gemaakt met een nieuwe markering van wat Rondje Haren gaat heten. Het is een initiatief van het Dorpsfonds Haren dat ook al verantwoordelijk was voor de vergroening van het Raadhuisplein. Eén van de doelen van het Dorpsfonds is om Haren aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers. 

Het plan nu is om een duidelijkere (shopping)route te markeren vanaf de Rijksstraatweg langs het Raadhuisplein, door de Brinkhorst, langs ’t Clockhuys, door tot de Kerkstraat en rechtsaf naar de Rijksstraatweg. Of omgekeerd natuurlijk. De manier waarop dat gebeurt is met vijf zogenaamde ‘metrozuilen’, ontleend aan de metroaanduidingen in London met de aanduiding ‘underground’. Hier wordt dat ‘Rondje Haren’. Onderaan de zuilen komt rondom een zitje. En rondom elke zuil wordt gezorgd voor gratis wifi! Ook komen er meer boombakken. De aanleg vergt nog wel wat tijd vanwege leidingen voor de zuilen, maar dan hebben we wel weer iets extra’s in ons dorp.

Deze shoppingroute Rondje Haren sluit ook aan bij de marketing. Zo is er kort geleden een nieuwe toeristische site www.uitharen.nl gelanceerd. En gaat er een campagne van start met als thema Haren=Shoppen, Haren=Natuur, Haren=Cultuur. Het Dorpsfonds ondersteunt ook  evenementen.  Het voordeel van het besteden van een deel van de middelen aan het mooier maken van het dorp zelf is dat het een blijvend zichtbare verbetering is.

Shoppingroute Rondje Haren

 

Deel bericht: