Dorpsfonds Nieuws

Na een lange voorbereiding vond op vrijdagavond 28 oktober de opening van het vernieuwde Raadhuisplein plaats. Het licht werd aangezet voor een groener gezicht.

okt31

Mysterieuze opening Raadhuisplein

Na een lange voorbereiding vond op vrijdagavond 28 oktober de opening van het vernieuwde Raadhuisplein plaats. De openingshandeling werd verricht door wethouder Stiekema, ondernemer Ron ter Hark en voorzitter van Dorpsfonds Haren Karel Jan Alsem. Met een druk op de knop werd het groener gezicht van het Raadhuisplein uitgelicht. Hiermee werd tevens de kerstverlichting in het centrum van Haren aangezet.

heropening-raadhuisplein-slider2

Tevens werden informatieborden met De Verhalen van Groningen onthuld en kreeg het publiek nieuwe Harense ansichtkaarten voor een nog leuker Haren! De nieuwe inrichting is ook een verbetering voor de warenmarkt. De marktkooplieden hadden derhalve een verloting met  als hoofdprijs een nieuwe fiets beschikbaar gesteld. De gelukkige winnaar werd door voorzitter Alsem persoonlijk opgebeld. Deze kon zijn geluk niet op en was sprakeloos.

Tenslotte naam een mysterieus lichtmonster het aanwezige publiek en met name de aanwezige kinderen mee naar Heerlijk Haren, alwaar werd geproost in deze eerste stap van een groener en aantrekkelijker centrum van Haren.

Het ontwerp van het vernieuwde Raadhuisplein is geïnitieerd door het Dorpsfonds Haren. Het Dorpsfonds Haren heeft zich, sinds haar oprichting in 2015, beijverd om een plan te realiseren ter verbetering van de sfeer op het Raadhuisplein. MD Landschapsarchitekten, maakte het ontwerp. Bartelds Hoveniersbedrijf uit Onnen deed de uitvoering.

Foto’s door Jurgen Moorlach, Absolut Fotografie

Deel bericht: