Dorpsfonds Nieuws

dec23

Kroniek van het Noordlaarderbos

Boek presentatie “Kroniek van het Noordlaarderbos” door Ingrid Schenk bij gemeenteraad Haren

Kent u het verhaal van het Noordlaarderbos? Een bijzondere achtertuin van de gemeente Haren, met bijzondere geologie, natuur en historie. Wij nodigen u, als onderwijzer of toeristische ondernemer, graag uit om dit verhaal te komen beluisteren bij de commissievergadering van de gemeenteraad van Haren op 16 januari 2017.

De gemeente Haren ligt prachtig op de Hondsrug en heeft van oudsher haar inwoners veel te bieden, zoals ook het Noordlaarderbos. Het grootste bos in de provincie met een rijke geschiedenis waar je kunt wandelen langs sporen uit het verleden, restanten van oude wegen uit de tijd van de hunebedden tot aan de loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Een pareltje in Haren.

Ingrid Schenk, inwoonster van onze gemeente, schreef het prachtige boek ‘Kroniek van het Noordlaarderbos, de woelige achtertuin van de stad Groningen’. Haar boek illustreert hoeveel er is te vertellen over dit bijzondere stukje natuur en dat maakt het ook voor het onderwijs interessant. Het biedt prachtige mogelijkheden om kennis te maken met een unieke plek in de eigen leefomgeving. Vanwege de bijzondere geologische kenmerken, het natuurschoon en de kansen die dit met name ook op toeristisch gebied voor de ondernemers en de economie in de gemeente met zich meebrengt heeft de gemeente Haren samen met het dorpsfonds Haren zich daarom aangesloten bij Unesco Geopark de Hondsrug.

Omdat de bijzonderheden van onze directe omgeving zeker ook bij onze jongste inwoners aandacht verdienen, nodigen wij u van harte uit voor de presentatie van het boek door Ingrid Schenk op 16 januari 2017. De presentatie vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur, voorafgaand aan een raadsvergadering. Om 20.00 uur gaat de commissievergadering verder en kunnen we als dorpsfonds en de schrijfster samen met u van gedachten wisselen over de mogelijkheden die het Noordlaarderbos en het boek voor het onderwijs en toerisme bieden.

Wij willen u vragen zich op te geven via het info@dorpsfondsharen.nl. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Gerben de Boer van de gemeente, via nummernummer 14 050.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op 16 januari!

Namens het Dorpsfonds Haren,
Rolinde Weide en Jeroen de Grijs

Deel bericht: