Dorpsfonds Nieuws

dec20

Dorpsfonds Haren verlengd, ook na fusie


Het Dorpsfonds Haren blijft, in elk geval voor twee jaar, ook na de fusie met Groningen en Ten Boer bestaan. Het oprichtingsconvenant uit 2015 is voor twee jaar verlengd en is vanochtend getekend door wethouder Mathilde Stiekema, voorzitter van het Dorpsfonds Karel Jan Alsem en vice voorzitter
Gaby Poell.

Het Dorpsfonds Haren is een ondernemersfonds. Het is in 2015 opgericht op verzoek van veel partijen in Haren. De gemeente heeft toen besloten de OZB op niet-woningen een stukje te verhogen en dit geld apart te zetten voor het Dorpsfonds. Sindsdien zijn er veel mooie zaken gerealiseerd. Zo zijn diverse Harense evenementen ondersteund en is Haren aangesloten bij Geopark de Hondsrug wat extra toeristen oplevert. Het Dorpsfonds investeert ook in de (groene) aankleding van het dorp: grote groenbakken op het Raadhuisplein, vele bomen in bakken, aanduidingen van winkel-Rondje Haren met zitbankjes en gratis wifi, en hangende bloemenbaskets. Ook wordt gewerkt aan de marketing van Haren.

Door de verlenging van het convenant kan het Dorpsfonds hiermee doorgaan en Haren, Onnen, Glimmen en Noordlaren verder blijven ondersteunen.

Foto vlnr Gerben de Boer, Mathilde Stiekema, Karel Jan Alsem, Gaby Poell

Deel bericht: