Dorpsfonds Nieuws

Beeldententoonstelling 8x Solo is toegankelijk vanaf zondag 21 mei t/m 17 september 2017 in de Hortus Haren. Acht beeldhouwers tonen hun kunstwerken in de tuinen van de Hortus.

mei22

Beeldenexpositie 8x Solo in Hortus botanicus Haren

Vanaf zondag 21 mei t/m 17 september 2017 is de expositie 8 X SOLO te zien in de Hortus Haren. Acht beeldhouwers tonen hun kunstwerken in de tuinen van de Hortus.

Jaap van Meeuwen exposeert werk gemaakt van verschillende materialen en in verschillend formaat. Naast enkele grote ijzeren beelden zijn er kleinere bronzen beelden aanwezig. In de Watertuin zijn de vrolijke bronzen beelden van Wiea Duintjer te bewonderen. Het werk van André van der Linden kent een heel eigen abstracte beeldtaal.

Marco Goldenbelds ijzeren beelden spelen met de ruimte en lijken vaak de strijd aan te gaan met de zwaartekracht. Al vele jaren verfraaien vier beelden van Ine Bollen de tuinen van de Hortus. Dit jaar verrast ze ons met een twintigtal nieuwe beelden. Bij de voedselarme plas staan installaties en beelden van Bernard Divendal.

Gert Sennema toont niet alleen enkele van zijn houten beelden, maar zal ons ook een kijkje geven in de magie van het ontstaan van een beeld. Tijdens de tentoonstellingsperiode zal hij op bepaalde tijden al hakkend een deel van een grote zilverspar omtoveren tot een nieuw kunstwerk.

Impressie 8x Solo, kom kijken!

Hortus botanicus Haren 8x Solo beeldententoonstelling

Deel bericht: