Dorpsfonds Nieuws

Ruim 80 beelden van 11 kunstenaars waren te bewonderen tijdens de expositie ’11 X SOLO’ in Hortus botanicus Haren

nov22

Beeldenexpo 11 X SOLO in Hortus Haren

T/m 25 september waren in de tuinen van de Hortus botanicus Haren ruim 80 beelden van 11 kunstenaars te bewonderen tijdens de expositie ’11 X SOLO’ . De Hortus vindt dat natuur en cultuur heel goed samen gaan en elkaar zelfs versterken. De verschillende tuinen hebben elk een eigen sfeer en uitstraling, waarin de beelden zeer goed tot hun recht komen. De stijlen en gebruikte materialen van de kunstwerken zijn zeer divers: van abstract tot figuratief werk van materialen als natuursteen, brons, cortenstaal, koper en glas. Een wandeling langs de beelden is dan ook heel veelzijdig en verrassend. 

De deelnemende beeldhouwers zijn Margriet Barends (Ulrum), Herman Bartelds (Enumatil), André Boone (Enschede), Hugo Hol (Den Andel), Bastiaan de Groot (Groningen), Lucas Klein (Harkstede), Joeri van Marrewijk ( Drieborg), Hans Rikken (Groningen), Henk Rusman (Oudebildtzijl), Henk Slomp (Groningen) en Koen de Vries (Leiden).

Onderdeel van de beeldenexpositie in de Hortus Haren is de Klassieke Salon, een kunstmanifestatie in Noord Nederland en Noord Duitsland, die wordt georganiseerd door de Klassieke Academie te Groningen in het kader van hun 10 jarig jubileum.

Deel bericht: