Dorpsfonds Nieuws

dec04

Ambassadeurscursus Voor Ondernemers Noordelijke Hondsrug

Wat wonen en werken wij toch in een prachtig gebied met een rijke historie. Een gebied met een UNESCO status! Gasten die naar het Hondsruggebied komen willen daar graag meer van weten. Net zoals wijzelf op vakantie of bij een dagje uit de omgeving gaan verkennen. Hoe leuk is het dan als mensen uit het gebied dan vol trots vertellen over de bezienswaardigheden; dat zijn échte ambassadeurs!

Als u alles al weet over het Hondsruggebied dan kunt u nu stoppen met lezen. Maar stel dat u graag uw kennis van uw eigen omgeving wilt vergroten. Stel dat u straks uw gasten boeiend kunt vertellen wat er in het gebied te beleven valt. Stel dat uw gasten u als een goede ambassadeur zien en uw gastheerschap nóg meer waarderen. Dan is een speciale ambassadeurscursus voor recreatie- en horecaondernemers precies wat voor u!

In vijf dagdelen, telkens op dinsdagochtenden, gaat u op reis door de boeiende wereld van het Hondsruggebied. Tijdens de cursusreeks maakt u kennis met verschillende locaties in het noorden van het Hondsruggebied en uiteraard met elkaar! Iedere ochtend, van 09.00 tot 12.00 uur, wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch (tot 13.00 uur). De laatste bijeenkomst is in de vorm van een excursie.

  • vestingstad-groningen-grote-markt-rechtenvrij-re-800Op 24 januari ontdekt u waarom het landschap van vandaag er zo uitziet. Het gaat over ijstijden, hunebedden, over de rol van de mens die hier al duizenden jaren woont. Wat maakt het zo uniek dat het Geopark de Hondsrug de UNESCO status heeft gekregen?
  • Op 31 januari gaat het over het veen en de boerencultuur. Aansprekende en boeiende verhalen, zowel over vroeger als van nu, die door recreanten juist in het Hondsruggebied als boeiend ervaren worden. Ook vertellen we u hoe u optimaal gebruik kunt maken van het nieuwe platform waar allerlei tips en trucs staan om kennis op te doen en arrangementen te bouwen.
  • Op 7 februari gaat het over de natuur en het Drentsche Aa gebied.
  • 14 februari gaat over trends, gastvrijheid en wordt er een analyse geschetst van de gast die naar ons toekomt. U leert hoe u potentiële gasten kunt aanspreken met teksten, foto’s en verhalen.
  • Op 7 maart stapt u in een touringcar voor een excursie met onder andere een stadstour door het centrum van Groningen.

Aan dit complete programma kunt u deelnemen tegen een eigen bijdrage van slechts € 75,-per persoon. Behalve de vier cursusdagen inclusief lunch en de excursie met bus, ontvangt u een serie boekjes met inhoudelijke verhalen en routes. Bovendien krijgt u toegang tot een digitaal platform voor ambassadeurs waarop u alle informatie van de cursus – en meer – kunt teruglezen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar h.wolters@geoparkdehondsrug.nl. Vol is vol!

Met vriendelijke groet,

Cathrien Posthumus

www.geoparkdehondsrug.nl

Deel bericht: